De rol die wierook kan spelen in jouw gezellige woonkamer

Wierook wordt veel gebruikt in woningen en andere ruimtes om de plek een wat aangenamere geur, maar ook sfeer te geven. Vaak wordt wierook ook gebruikt voor het verrichten van bepaalde activiteiten met betrekking tot religies, maar ook zonder religieuze ideeën erachter wordt wierook regelmatig door mensen in huis genomen. Wierook zelf bestaat uit organische stoffen die prettig ruiken wanneer ze worden aangestoken. Dit is dan ook hoe wierook werkt. Hieronder lees je meer over de rol die wierook kan spelen in jouw gezellige woonkamer en de voordelen ervan.

zen wierookNachtrust

Het is algemeen bekend dat een goede nachtrust van cruciaal belang is om een goede prestatie in het dagelijks leven te leveren, gezonder te leven en lekkerder in je vel te zitten.

Veel mensen kampen echter dagelijks met een slechte slaap. Wierook kan hierbij in veel gevallen helpen. Je kunt met wierook immers je ademhaling, maar ook je hartslag vertragen.

Op deze manier kan je beter rusten in de nacht en pakt je lichaam beter en makkelijker slaap. Met name als er veel lawaai is om je heen of als er veel moderne apparaten in en om de ruimte zijn kan wierook hetgeen zijn dat helpt toch goed te slapen en rusten.

Het is een aanrader om je als je niet kunt slapen dan ook te concentreren op enkel de geur van het wierook en niet op het lawaai om je heen bijvoorbeeld. Kies wel de juiste wierookstokjes of kegels, want niet allemaal hebben ze een even relaxerende geur. Ikzelf gebruik het liefst Smudge Sticks van Salie omdat deze een pure, rustige geur en rook afgeven.

wierook woonkamer

Betere en positiever focus

De geur die zich in een ruimte bevindt kan een enorme invloed hebben op de stemming van de mensen die in de ruimte zijn. De meeste mensen weten wel dat geur belangrijk is, maar het is nog vrij onbekend hoe groot het belang daadwerkelijk is. De aroma-achtige geuren die door wierook in een ruimte komen kunnen zorgen voor meer positiviteit.

Ook kan er vaak door mensen beter gefocust worden op verschillende zaken. Denk bijvoorbeeld aan het lezen van een boek, het maken van bepaalde lastige opgaven of het werken in de ruimte. Dit wordt allemaal fijner en makkelijker gemaakt door de aanwezigheid van de geur die wierook creëert. Ook kunnen veel mensen creatiever nadenken als er wierook is en ligt de motivatie vaak hoog.

wierook gezellig

Verberg vervelende geuren

Uiteindelijk is het sterkste punt natuurlijk de geur die wierook afgeeft. De geur is heerlijk en heeft verschillende voordelen zoals gezegd. De meeste voordelen kunnen mentaal een enorme positieve impact hebben op je, maar er zijn ook andere voordelen. Zo zuivert wierook de ruimte en heeft het in principe dus een verschonende werking in de lucht.

Als er bijvoorbeeld net gerookt is in de ruimte kan wierook dusdanig werken dat het sigarettenrook te niet wordt gedaan. Andere vieze geuren in de kamer of viezigheden in de lucht kunnen ook door wierook geminimaliseerd worden. In de meeste gevallen ruik je er dan ook niets meer van. Een schonere lucht heeft ook weer een goede invloed op het functioneren en het focussen van mensen. Daarnaast is het in- en uitademen van schone en zuivere licht uiteraard ook een stuk beter voor de menselijke gezondheid.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *