Een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd

Het is bij veel mensen zo dat je beter functioneert in een opgeruimd huis, het zorgt voor rust in je hoofd en het voelt een stuk fijner dan je huis opgeruimd is. Wanneer je aan het werk bent in een rommelige kamer zou je zien dat je een stuk minder rust hebt. Maar opruimen is niet voor iedereen weggelegd. En de een laat makkelijker wat liggen als een ander. De een heeft een andere visie over opruimen als een ander. In dit stuk gaan wij jullie uitleggen waarom opruimen zo belangrijk is.

Een opgeruimd huis zorgt ook voor een opgeruimd hoofd

Een huis dat opgeruimd en schoon is heeft vele voordelen, al helemaal voor mensen die weinig energie hebben. Een rommelig en vies huis kunnen zorgen voor stress en onrust en dat is toch juist iets wat je wilt vermijden toch? Orde in je huis zorgt voor rust in je hoofd. Het geeft rust in je hoofd en het geeft ook nog eens een gevoel van controle en ook overzicht. Hierdoor kan je beter functioneren en ook makkelijker in de relaxstand gaan.

Wist je dat opruimen ook erg ontspannend kan werken? Wanneer je je huis aan het opruimen bent, ben je namelijk ook onbewust je hoofd aan het opruimen. Dat merk je uiteindelijk vanzelf dat je een voldaan gevoel krijgt, want iedereen wordt uiteindelijk blij van een opgeruimd en schoon huis. Wanneer je woning eenmaal opgeruimd is, zul je merken dat het ook makkelijker bij te houden is.

opgeruimd huis

Een opgeruimd huis, wat zijn de voordelen?

  • Je hoeft niet te zoeken waar iets ligt, dit scheelt stress en tijd.
  • Het zorgt voor ontspanning en geen rust in je hoofd
  • Wanneer je opruimt, krijg je een voldaan gevoel.
  • Je slaapt een stuk beter in een opgeruimde en in een schone slaapkamer.
  • Je hebt geen blokkades meer in je woning, zoals rommel die opgestapeld is.
  • Je huis wordt mooier en lijkt ook nog eens een stuk groter.
  • Je krijgt veel minder prikkels binnen, dit komt doordat er minder rommel en viezigheid om je heen hebt. Dit is al helemaal fijn als hooggevoelig bent.
  • Een opgeruimd huis geeft je een positieve flow

Zo zie je maar, alleen maar voordelen toch?

grote schoonmaakDe grote schoonmaak

Wanneer je nu een rommelig huis hebt, dan is het belangrijk om te beginnen bij het begin. Wanneer je dagelijks opruimt dan ga je het zeker niet redden. Je moet echt gaan beginnen bij het begin. Daarom zul je je woning van boven tot beneden moeten opruimen. Dan hoef je het uiteindelijk alleen maar bij te houden. Je hoeft het dan natuurlijk niet in een weekend op te gaan ruimen. Maak een planning en zet daarin wanneer je wat gaat opruimen.

Wij raden je aan om in de kamers te beginnen waar het meeste geleefd wordt. Wanneer je met meer mensen in huis woont, kun je gemakkelijk alle taken verdelen. Het voelt misschien als zwaar aan wanneer je hier mee gaat beginnen, maar dat is eigenlijk gewoon een drempel waar je jezelf overheen moet zetten. Zet trouwens een leuk muziekje op je karretje met een draadloze speaker en je maakt er nog een leuke bezigheid van ook!

opgeruimde kastOpruimen en spullen weggooien

Als je begint met opruimen zul je al snel merken dat je spullen tegenkomt waarvan je niet eens weet wat je er mee moet. Spullen die je niet meer gaat gebruiken kun je het beste weg doen. Het neemt veel ruimte in beslag en zolang je het niet nodig hebt is het ook niet echt nodig om het te bewaren. Ook is het zo dat sommige dingen na een poos hun tijd wel hebben gehad.

Doordat je dingen weg gooit ben je ook nog eens onbewust bezig met het loslaten van spullen die je waarschijnlijk al jaren hebt. Het verschil? Je bent nu zo ver dat je er echt afstand van kan doen. Wanneer je dingen weggooit heb je uiteindelijk ook veel minder spullen die je moet opruimen. Ook kan het zijn dat je meerdere spullen van waarde hebt staan, in plaats van te bewaren kun je er ook voor kiezen om deze spullen te verkopen. Zo verdien je ook nog iets aan je spullen en is je huis opgeruimd!

Houd het bij

Het opruimen van spullen en het schoonmaken van je huis, zijn dingen die snel en makkelijk worden uitgesteld. Hierdoor wordt de stap om daadwerkelijk aan het werk te gaan nog een stuk groter. En wanneer je lang genoeg wacht met schoonmaken kun je uiteindelijk weer helemaal opnieuw beginnen. Dat is toch zonde van al je tijd die je al hebt gebruikt voor de grote schoonmaak?

Wanneer je huis eenmaal schoon en opgeruimd is dan is het gewoon weg het makkelijkste als je dit zelf goed bij gaat houden. Zo hou je ook veel meer tijd over voor leuke dingen en heb je ook nog eens altijd een schoon en ook opgeruimd huis.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *