Goedkoop je badkamer een nieuwe look geven

Je badkamer een nieuwe look geven hoeft niet altijd duur te zijn. Er zijn een aantal manieren waarop je op een budget een frisse en moderne uitstraling kunt geven aan je badkamer. Hieronder geven we enkele tips om je op weg te helpen.

 1. Verf je muren en plafond
  Een nieuwe kleur op de muren en het plafond kan al snel een heel andere sfeer creëren in je badkamer. Kies voor een rustige en neutrale kleur, zoals wit of beige, of ga voor iets opvallenders zoals een pastelkleur. Let wel op dat je een speciale badkamerverf gebruikt, aangezien deze beter bestand is tegen vocht en schimmel.
 2. badkamer nieuwe look gevenVervang je badkameraccessoires
  Je kunt ook een nieuwe look creëren door je badkameraccessoires te vervangen. Denk bijvoorbeeld aan een nieuwe handdoekenrek, toiletborstel, of een nieuwe douchegordijn. Door accessoires in dezelfde kleur of stijl te kiezen, creëer je eenheid en een stijlvolle uitstraling.
 3. Voeg planten toe
  Planten in de badkamer zorgen voor een natuurlijke en frisse uitstraling. Kies voor planten die goed bestand zijn tegen vocht, zoals bijvoorbeeld de Pothos, of de Buxus. Zorg ervoor dat je de planten op een plek zet waar ze voldoende licht krijgen.
 4. Voeg nieuwe verlichting toe
  Nieuwe verlichting kan ook een grote impact hebben op de uitstraling van je badkamer. Kies voor functionele verlichting boven de spiegel en overweeg ook sfeerverlichting toe te voegen, zoals een dimmer of led-strips.
 5. Pas de vloer aan
  Als je de vloer van je badkamer wilt vervangen, kan dit een behoorlijke investering zijn. Een goedkopere optie is om de huidige vloer op te frissen door deze te schuren en te lakken of te betegelen. Dit geeft de vloer een nieuwe uitstraling en kan ook nog eens de levensduur verlengen.

Door deze kleine aanpassingen te maken, kun je op een budget een nieuwe look geven aan je badkamer. Zoek inspiratie op Pinterest of in badkamermagazines en laat je creativiteit de vrije loop. Met een beetje tijd en moeite kan je badkamer er al snel als nieuw uitzien.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *