Hoe kies je de ideale bank voor jouw bedrijf

Het gebruik van comfortabele en mooi vormgegeven banken in kantoren getuigt van bijzondere aandacht voor de klant en de bezoeker. Een goed gekozen bank kan een geweldige eerste indruk maken, wat erg belangrijk is voor het imago van jouw bedrijf, in welk segment dan ook.

Wat is de beste bank voor een bedrijf?

Het hangt af van het segment van jouw bedrijf, maar het is altijd belangrijk om een “bedrijfssfeer” te handhaven in de omgeving waar de bank wordt geplaatst. Of het nu een receptie, directiekamer of rustruimte is.

Natuurlijk kan de stijl in informele bedrijven meer ontspannen en zelfs ludiek zijn, maar in de meeste bedrijven is het beter om tegelijkertijd een gastvrije en formele omgeving te creëren.

Hoe kan dat? De keuze van de bank is cruciaal, want een model van hoge kwaliteit, comfortabel en mooi design zal indruk maken en iedereen behagen.

ideale bank

Hoe kiest je de beste bank in functie van het segment van jouw onderneming?

bank AdvocatenkantoorAdvocatenkantoor

Dit soort beroep vereist een meer traditionele positie, zonder de verfijning te laten varen. In jouw receptie mag bijvoorbeeld geen rode bank staan. Het ideaal is een soberder model, dat veiligheid uitstraalt voor de bezoekers. Wij bevelen lederen banken aan, in donkere tinten die verfijning en ernst uitstralen.

Kantoor van de psycholoog

Als het kantoor van een psycholoog is, moeten de kleur en de zachtheid van de bank troostend zijn en veel rust uitstralen, tenslotte is het in het psychologische kantoor dat mensen een beetje rust zoeken voor hun onrustige geesten. Modellen met brede zitting en rugleuning, zachte stoffen en discrete kleuren worden het meest aangegeven.

Reclamebureau

Een reclamebureau heeft behoefte aan een modernere, vernieuwende bank, iets wat creativiteit en durf uitstraalt of zelfs een model dat neigt naar het rustieke. Het idee hier is om de zintuigen te prikkelen. Levendige kleuren, relaxte modellen en thematische prints zijn ideaal voor dit segment. Ook in veel Coworking Spaces vind je dit soort modellen terug, omdat creativiteit ook daar een belangrijke plaats inneemt.

Kies een sjabloon dat de persoonlijkheid van jouw bedrijf weerspiegelt

bank voor je bedrijfZoals eerder gezegd, hangt de keuze van het beste bankmodel voor jouw bedrijf rechtstreeks af van de omgeving waarin het zal worden geplaatst. Er zijn geen basisregels, het belangrijkste is om modellen te zoeken die de persoonlijkheid van de onderneming uitstralen en natuurlijk comfort bieden aan de gebruikers.

Om de decoratie samen te stellen is het ook aangewezen om fauteuils, poefs of stoelen te gebruiken. Deze elementen kunnen verschillen van kleur, hetgeen een beeld van moderniteit en ontspanning uitstraalt. Bovendien kunnen deze voorwerpen de ruimte optimaliseren, omdat ze weinig plaats innemen en extra zitplaatsen bieden.

Indien mogelijk is het raadzaam een beroep te doen op de diensten van een specialist in bedrijfsmeubilair, die een project voorbereidt om de ruimte (afmetingen) en het meest geschikte model van bank voor jouw omgeving te beoordelen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *