Hoeveel kost een tuinonderhoud gemiddeld in Nederland?

Als je een eigen tuin hebt, dan is het belangrijk om te weten hoeveel je kwijt bent aan tuinonderhoud. Maar wat zijn nu eigenlijk de gemiddelde kosten van een tuinonderhoud in Nederland? In deze blogpost vertellen we je alles over de kosten van het onderhouden van een tuin en geven we je handige tips om geld te besparen.

Waarom is tuinonderhoud belangrijk?

tuinonderhoud kosten nederlandVoordat we ingaan op de kosten van tuinonderhoud, is het belangrijk om te weten waarom het onderhouden van je tuin zo belangrijk is. Een tuin is namelijk een verlengstuk van je huis en kan veel waarde toevoegen aan je leefomgeving. Door je tuin goed te onderhouden, creëer je een plek waar je heerlijk kunt ontspannen en tot rust kunt komen.

Een goed onderhouden tuin zorgt niet alleen voor een prettige leefomgeving, maar kan ook waarde toevoegen aan je huis. Een mooie tuin kan namelijk de verkoopwaarde van je huis verhogen. Bovendien draagt een goed onderhouden tuin bij aan een gezonde leefomgeving en is het goed voor het milieu.

De kosten van tuinonderhoud

Maar wat kost het nu eigenlijk om je tuin goed te onderhouden? De kosten van tuinonderhoud zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van je tuin, het type beplanting, de staat van je tuin en het soort onderhoud dat je wilt laten uitvoeren. Over het algemeen kun je rekenen op een prijs tussen de €20 en €50 per uur voor een hovenier.

Als je je tuin regelmatig laat onderhouden, bijvoorbeeld twee keer per jaar, dan kun je rekenen op een gemiddelde prijs van €250 tot €500 per jaar. Wil je je tuin laten onderhouden door een professional, dan kun je uitgaan van een prijs tussen de €500 en €1000 per jaar.

tuinonderhoud kosten

Besparen op de kosten van tuinonderhoud

Wil je graag besparen op de kosten van tuinonderhoud? Dat kan! Er zijn verschillende manieren om geld te besparen op het onderhouden van je tuin. Hieronder geven we je een aantal handige tips:

  • Doe het zelf: Door zelf regelmatig onderhoud aan je tuin te doen, kun je flink besparen op de kosten. Denk bijvoorbeeld aan het snoeien van struiken en bomen, het wieden van onkruid en het maaien van het gras.
  • Huur een hovenier in voor eenmalig onderhoud: Wil je niet zelf aan de slag, maar wil je toch besparen op de kosten? Huur dan een hovenier in voor eenmalig onderhoud. Je betaalt dan alleen voor de werkzaamheden die de hovenier uitvoert.
  • Maak gebruik van seizoensaanbiedingen: Veel hoveniers bieden seizoensaanbiedingen aan. Zo kun je bijvoorbeeld korting krijgen op het onderhoud van je tuin als je dit in de winter laat uitvoeren.

Het onderhouden van je tuin is belangrijk voor een prettige leefomgeving en kan ook bijdragen aan de waarde van je huis. De kosten van tuinonderhoud zijn afhankelijk van verschillende factoren, maar over het algemeen kun je rekenen op een prijs tussen de €20 en €50 per uur voor een hovenier. Door zelf regelmatig onderhoud aan je tuin te doen, kun je flink besparen op de kosten. Wil je toch graag een professional inhuren, dan kun je uitgaan van een prijs tussen de €500 en €1000 per jaar.

Naast de bovengenoemde tips zijn er nog meer manieren om geld te besparen op het onderhouden van je tuin. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor duurzame beplanting, zoals planten en bloemen die weinig onderhoud nodig hebben. Ook kun je ervoor kiezen om je tuin te voorzien van een automatisch irrigatiesysteem, waardoor je water bespaart en je tuin altijd voldoende water krijgt.

Kortom, het onderhouden van je tuin is belangrijk voor een prettige leefomgeving en kan bijdragen aan de waarde van je huis. De kosten van tuinonderhoud zijn afhankelijk van verschillende factoren, maar er zijn zeker manieren om geld te besparen. Door zelf regelmatig onderhoud aan je tuin te doen en slimme keuzes te maken, kun je de kosten van tuinonderhoud beperken en toch genieten van een prachtige tuin.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *