Moet je meubelen en toestellen eigenlijk verzekeren? Is dat slim?

Dekking van persoonlijke eigendommen kan helpen uw bezittingen te vervangen tegen gedekte gevaren, zoals schade of diefstal. Het is doorgaans van toepassing op bezittingen zowel binnen als buiten het huis, tot de limieten van uw polis. Dus als uw computer onder de dekking van uw persoonlijke eigendommen valt en deze uit uw auto is gestolen, betaalt uw huiseigenarenverzekering waarschijnlijk nog steeds voor een vervanging.

verzekering meubels en toestellenGenoemde gevaren: Dit betekent dat u alleen gedekt bent door de gevaren die uitdrukkelijk op uw dekking worden vermeld. Dit omvat doorgaans veelvoorkomende gevaren zoals diefstal, vandalisme, vallende voorwerpen, explosie, brand, hagel, storm, blikseminslag, waterschade en meer. Het heeft geen betrekking op situaties die niet rechtstreeks in het beleid zijn beschreven.

Open gevaren: een open gevarenbeleid betekent dat het beschermt tegen alle gevaren, behalve de genoemde. Uitsluitingen omvatten meestal aardbevingen, overstromingen, gebrekkige constructie, schimmel, corrosie, plagen en natuurlijke slijtage.

Benoemde gevaren betekent dat uw goederen worden gedekt voor de scenario’s die worden vermeld, terwijl open gevaren betekent dat uw goederen worden gedekt in alle scenario’s behalve degene die worden vermeld.

Waarde van goederen

Als u op zoek bent naar huiseigenaren of huurdersverzekeringen (meer info kan je hier vinden), zijn er twee soorten “waarde” die u op uw bezittingen kunt zetten met dekking voor persoonlijke eigendommen: de werkelijke contante waarde en de vervangingswaarde. De werkelijke contante waarde betaalt u wat uw items vandaag waard zijn, inclusief afschrijving. De vervangingswaarde is het exacte bedrag dat het zou kosten om het verloren item te vervangen. Meestal is dit hetzelfde als waarvoor u het kocht.

verzekeren meubels en toestellen

Eigen vermogen aftrekbaar

De meeste dekking voor persoonlijke eigendommen omvat geen eigen risico dat losstaat van het eigen risico van uw huiseigenaren of huurders. Als er een extra eigen risico is voor uw inhoudsdekking, is dit meestal klein en alleen van toepassing op items met een hoog ticket.

Hoeveel dekking voor persoonlijke eigendommen heb ik nodig?

Over het algemeen is de dekking van uw persoonlijke eigendommen afhankelijk van de totale dekking van uw huiseigenaren of huurders. U kunt uw dekking echter aanpassen op basis van de waarde van uw bezittingen.

verzekeren inboedelHet maken van een woninginventaris en het bepalen van de waarde van uw bezittingen is de beste manier om te bepalen hoeveel dekking u nodig heeft. We raden u aan om met een fijne kam door uw huis te gaan terwijl u de verzekering van uw huiseigenaren afsluit. Let op alles wat u geld kost en dat u bij verlies zou moeten vervangen.

Als een brand uw huis volledig zou verwoesten, hoeveel zou u dan moeten uitgeven om alles binnenin te vervangen? Dat is hoeveel dekking u wilt. Specificeer elk toebehoren met de bijbehorende waarde. Tel de kosten van al uw items bij elkaar op, en dat is meestal de waarde die u zou moeten dekken. Sommige verzekeringsmaatschappijen kijken meer naar de hoeveelheid items dan naar de waarde, vooral als u een “werkelijke contante waarde” -polis hebt, dus wees zo specifiek mogelijk.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *