Verhuizen en verbouwen

Nieuw huis

Denk je erover om te verhuizen? Dan is het goed om over een aantal zaken na te denken. Zo zal de huidige woning allereerst verkocht of opgezegd moeten worden. Alle spullen moeten ingepakt worden en verplaatst worden. In deze blog vind je meer informatie over de belangrijkste zaken die geregeld moeten worden bij een verhuizing.

Verhuiswagen reserveren

Om er voor te zorgen dat de spullen naar het nieuwe huis komen moet er een verhuiswagen gereserveerd worden. Hierbij dient er gedacht te worden aan de grootte van de wagen en of je alles zelf wil doen. Mogelijk zijn er wat extra handen nodig. Schakel vrienden en familie in om te helpen of kies voor professionele verhuizers. Heb je veel kostbare, breekbare of grote spullen? Dan is het verstandig om goed na te denken over hoe je de verhuizing het beste kunt (laten) uitvoeren.

verbouwen verhuizen

Adreswijziging doorgeven

Het wijzigen van het adres is het volgende punt dat erg belangrijk is. Voor bijvoorbeeld het energiecontract en uw telefoonabonnement is dit goed om tijdig te doen. Verhuis je naar een andere gemeente of provincie? Dan is de adreswijziging belangrijk voor het regelen van het kraanwater en de belastingen. Ook overige abonnementen zoals de tv-gids en magazines dien je door te geven. Kortom, het is belangrijk om tijdig je adreswijziging door te geven aan alle organisaties, bank(en), lidmaatschappen en overige partijen die jouw contactgegevens moeten hebben.

Verbouwen

Je wil je eigen plek creëren en je thuis voelen in de nieuwe woning. Verbouwen zorgt ervoor dat het huis echt jouw huis wordt. Te beginnen bij de badkamer waar ontspannen gedoucht en gebadderd kan worden na een lange werkdag. Dit zorgt ervoor dat je weer helemaal opgeladen bent. Wanneer je erover nadenkt om de badkamer te verbouwen is het handig om goed te weten hoe je wilt dat deze eruit komt te zien.

Op basis van jouw inspiratie kan een geschikte loodgieter de badkamer van je dromen creëren. Ondertussen kun je zelf bezig met de verbouwing van de rest van de woning. Op die manier weet je zeker dat de badkamer werkzaamheden goed uitgevoerd worden en kun jij met een gerust hart wachten op jouw droombadkamer.

Sfeer en gemak

De verbouwingen zijn afgerond en het huis is klaar. Dan volgt de volgende stap, namelijk het inrichten van het huis. Welke bank komt er voor de televisie? Waar komt de eettafel? Welke kleur(en) ga je gebruiken? En nog veel meer zaken waar je over na kunt denken.

Het inschakelen van een woonstylist is een goede optie wanneer je er niet uitkomt met meerdere bezoeken aan verschillende woonwinkels. De woonstylist kan perfect samenwerken met een andere vakman zoals een loodgieter om tot een prachtig resultaat te komen, zodat jij vervolgens heerlijk kunt genieten van je nieuwe woning!

Een reactie

  1. Bedankt voor de goede verhuistips. Wij hebben een eigen bedrijf en moeten binnenkort een zware machine verhuizen naar een nieuwe locatie. Het is inderdaad een goede overweging om bij de verhuizing zware spullen professionals in te schakelen. We wilden de verhuizing eerst zelf oppakken, maar ik denk niet dat we genoeg handige handen kunnen regelen. Een verhuisbedrijf heeft mensen in dienst voor wie dit dagelijkse kost is. We zullen ons daar nog eens goed in verdiepen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *