Quooker keukenkranen: onze beknopte review

De naam zegt het al, Quookers zorgen voor direct warm water zonder dat je de waterkoker hoeft te gebruiken. Ook een pan op het vuur hoeft niet meer. Ze kunnen een slimme en handige oplossing zijn. Een Quooker is een veel permanentere toevoeging aan je keuken dan een conventionele waterkoker of een plug-in heetwaterdispenser, omdat hij zowel als vervangend of naast je standaard gootsteenkranen moet worden aangesloten.

Waarom overwegen om een ​​kokendwaterkraan te installeren?

Quooker kranen geven direct warm water op aanvraag. Het grote voordeel van deze kranen is dat ze makkelijk en veel sneller warm water geven dan een waterkoker. Ze maken het ook eenvoudiger om precies de hoeveelheid water te gebruiken die je nodig hebt, omdat je je mok of pan rechtstreeks uit de kraan kunt vullen. De fabrikant denkt dat Quooker kranen hierdoor efficiënter zijn dan een waterkoker en daardoor goedkoper in gebruik. Let wel op: gespecialiseerde waterkokers kunnen op verschillende temperaturen water verwarmen; dat kan de Quooker keukenkraan niet, natuurlijk.

Andere voordelen zijn onder meer: ​​Kindveilige handgrepen en geïsoleerde zijkanten moeten helpen om verschroeide vingers te voorkomen. Mensen het vullen van een conventionele waterkoker lastig vinden, optillen en inschenken, kunnen een warmwaterkraan gemakkelijker gebruiken. Als je de voorkeur geeft aan gefilterd water, zullen de meeste modellen ook agressieve chemicaliën verwijderen – en in sommige gevallen ook het water verzachten en beluchten. Dus als je niet van het water in uw omgeving houdt, kan dit helpen om het smakelijker te maken.

Kenmerken om rekening mee te houden

Een Quooker aanschaffen wil niet zeggen dat er extra of meerdere kranen moeten worden geplaatst. Er zijn verschillende combinaties beschikbaar: Twee-in-één kranen – geven kokend en koud water af. Drie-in-één kranen – geven zowel warm en koud water als kokend water af. Vier-in-een kranen – geven koud gefilterd water op aanvraag af.

Naast warm en koud leidingwater en kokend water geven sommige zelfs koolzuurhoudend water af, voor het ultieme on-demand water. Quooker kranen zijn er met bassins met diverse groottes. De allerkleinste heeft ruimte voor zo’n twee liter. De grootste heeft zeker 11 liter aan ruimte. Meestal is een kleinere variant afdoende voor de meeste mensen. Tenzij je vaak water nodig hebt, dan volstaat de grotere variant.

Knappe zwarte en messing Quooker kraan

Kindveilige Quooker keukenkranen

Roodgloeiend water kan in een oogwenk gevaarlijk zijn, vooral als je kinderen hebt die gewend zijn om koud water te krijgen als ze de kraan gebruiken. Pas op voor kranen met kindveilige handgrepen en geïsoleerde zijkanten die niet heet worden, zelfs niet als het water stroomt.

Hoeveel kosten Quookers?

Quooker prijzen beginnen bij €950 voor het Nordic Round model en lopen helemaal op tot €1.890. Het kost meer als je een andere afwerking of tank wilt, maar de installatie is gratis.

Quooker KokendwaterkraanKraanopties

Je hebt de keuze uit een losse kokendwaterkraan met bijbehorende mengkraan, of de Quooker Flex of Fusion modellen met een enkele kraan voor warm, koud en kokend water.

Ze hebben allemaal ingebouwde filters. De Flex heeft een uittrekbare flexibele slang om voorbij de gootsteen te reiken om dingen op te vullen.

Al bij al zijn het natuurlijk veel duurdere modellen dan deze iets simpelere keukenkranen; maar je krijgt er natuurlijk ook nog wel een hoop voor in de plaats – de mogelijkheid om kokend, bruisend en gefilterd water rechtstreeks uit je kraan te halen; wat toch écht een grote meerwaarde is waar je ook wel verwacht iets meer voor te betalen…

Tankmaten

Quooker-tanks zijn er in de maten drie liter, zeven liter en 11 liter. Er is ook een Combi-tank die kan worden gebruikt om direct warm (50-60 ° C) water en kokend water te leveren. Afhankelijk van de geschatte hoeveelheid kokend water die nodig denkt te hebben kun je op deze manier een keuze maken die het beste bij jouw persoonlijke situatie past.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *